lauantai 25. heinäkuuta 2015

Oulu KV 12.7.2015

Tosiaan, Oulun näyttely. Näyttelyhän oli siis kaks päivänen. Olisin kovasti halunnu ilmottaa Novan molemmille päiville, mutta kun en ehtiny ilmottaa halvempana ilmotusaikana, 84€ ois ollu vähä liikaa. Valitsin siis sunnuntain ihan vaan sen perusteella mitä tuomareista kirjotettiin netissä. Sunnuntain tuomarin piti olla Slovenialainen Branislav Rajic, mutta muutamaa päivää ennen näyttelyä tuli tuomarimuutos, ja tuomarina olikin Slovenialainen Maja Korosec. Tuomari oli ihan ok. Melko totinen, mutta ainakin käsitteli koiria sievästi.

Oltiin näyttelypaikalla myös lauantaina labbiskehän vieressä kattomassa mun tätin koiraa. Lisäksi pointtina oli vähä totutella Novaa pitkästä aikaa näyttelyhulinaan. Käyttäytyminen oliki melko huonoa. Tai lähinnä ihmettelin sitä kuin se ärisi joillekki ohikulkeville koirille. Sitä se ei kuitenkaan tehny onneksi enää sunnuntaina.

Sunnuntai aamuna herättiin aikasin, ja ku oli laittautunu ite, lähettiin käymään mettässä vähä purkaan pahimpia energioita. Se oli ehottomasti hyvä päätös, vaikka ehittiinki olla vaan vähä vajaa puoli tuntia. Käytiin sitte hakeen mami mukaan, ja suunnistettiin raviradalle, jossa oltiin suunilleen puoli kymmenen maissa. Jännitin aika paljo millä mielellä Nova on, mutta kun käytiin ennen kehän alkua sivummalla harjottelemassa, se meniki ihan hyvin, ja olin ihan hyvillä mielin.

20150712_100701

IMG_43866

IMG_44022

IMG_43899

Novan kans junioriluokassa oli yks toinen narttu. Kehässä meniki lopulta paremmin ku olin osannu toivoakaan. Liikkumisosiot varsinki meni oikeen hyvin. Seisomista meijän pitää vielä hioa aika paljoki, että Nova jaksaa seistä paikallaan niin kauan ku vaaditaan, mutta kyllä se maltto aina hetken olla. Siitä varsinki olin ihmeissään kuin reippaasti se oli sen ajan ku tuomari tutki sitä. Se seiso ku tatti! Hampaatki anto kattoa ilman minkäänlaista vastustusta. Olin niin ylpeä!

IMG_43977

IMG_43966

IMG_43911

Ja arvostelu...

"Typical young bitch. Feminine. The body in development. Good topline. Correct angulation. Well carried tail. Typical coat. Moves well. Nice temperament. The tail could be a bit longer."

(vapaasti suomennettuna jos joku ei ymmärrä/jaksa kääntää:)
"Tyypillinen nuori narttu. Feminiininen. Vartalo kehittymässä. Hyvä ylälinja. Oikeat kulmaukset. Kantaa hännän hyvin. Tyypillinen karva. Liikkuu hyvin. Mukava temperamentti. Häntä voisi olla hiukan pidempi."

Ja tosiaan laatuarvostelu oli ERI, ja tuli sitten oman luokkansa toiseksi. Mua (ja muitaki) jotenki vähä huvitti tuo kommentti hännän pituudesta :D En oo koskaa aatellu että se ois millään lailla liian lyhyen näkönen. Mutta ei kait siinä. Oli yleisesti ottaen ihan positiivinen näyttelykäynti. Heti kun meidän osuus oli ohi, se koko aamun kestäny hirveä jännitys oksetus katos ku tuhka tuuleen ja pystyin aivan hyvin syömäänki jotain. Ilma oli kans tosi kiva. Ei yhtään liian kuuma, (koirien kannalta) mutta välillä kuitenki aurinkoki paisto lämpimästi. 

Tuosta suunnattiin vielä colliekehälle, missä katoin mun kaverin Hannan koiran. Sitten kävin vielä pikasesti kattomassa kojut läpi. Jo kauan oon netistä katellu Design Sir`olan tuotteita, ja mun iloksi niillä oliki sitte koju tuolla. Ostin sitte valkkarinaulakon, jolla oli hintaa (mun mielestä aika kohtuullisesti) vaan 15€. Laitan siitä kuvaa myöhemmin! Lauantaina ostin jo showlinkin kojusta näyttelykansion, ja kuvissaki näkyvän violetin numerolapputaskun, ku semmosta mulla ei vielä ollu. 

Siinäpä oli se reissu aika lailla! Tälle kesälle (vuodelle?) onki sitte enää Kouvolan näyttely jälellä. Vielä on siis vähä vajaa kuukausi aikaa harjotella seisomista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti